NETIKĖTA arba NIEKADA nesakyk NIEKADA

NETIKĖTA arba NIEKADA nesakyk NIEKADA

Šiuo žodžiu apibūdinčiau NESHKIS gyvenimą kovą ir balandį. Viskas įvyko, vyksta ir tikriausiai dar vyks netikėtai. 

Netikėtai atisdūrėme karantine. Buvau bepradedanti planuoti lėtą laiko leidimą su šeima bei NESHKIS, kai netikėtai paskambino viena įmonė, su kuria esame partneriai ir paklausė ar negalėtume pasiūti daugkartinių veido kaukių. Reikia labai greit ir labai daug iš karto! Pasiraitojau rankoves ir savaitę nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro, tiesiogine žodžio prasme dirbau automobilyje, su kompiuteriu ant kelių, daug dezinfekcinio skysčio, pirštinėmis ir kaukėmis. Nuvažiavau tiek, kiek per tris mėnesius nuvažiuoju. Buvo pirmoji karantino savaitė, kai kaukių siuvimo bumas dar nebuvo prasidėjęs. Reikėjo labai greit rasti reikiamus resursus (dauguma siuvyklų buvo išėjusios atostogų ir dar nespėjusios grįšti į darbus), medžiagų kiekius, gumos, kuri į savaitės pabaigą tapo didžiausiu deficitu Lietuvoje. Jaučiausi lyg dirbčiau blokados laikais, kai visko reikia gauti iš po stalo, juk parduotuvės jau nedirbo. Kiekviena diena buvo lyg naujas iššūkis: daug įtampos ir nerimo, bet žmonių saugumas buvo svarbiausias motyvatorius tuo metu, stengėmės kuo greičiau juos aprūpinti kaukėmis ir labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko! 7 dienos – 7000 vnt. kaukių. Esu be galo dėkinga visiems, kurie padėjo šį projektą įgyvendinti. Tokiu momentu supranti, kad gali kalnus nuversti tik turėdamas gerą networkingą, žmonių palaikymą ir pasitikėjimą. Vienas lauke ne karys, o gerai mobilizuotas būrys gali viską. 

Daugėjo įmonių užsakymų bei privačių užklausų. Taip netikėtai pradėjome gaminti kaukes, nors sakiau, kad tikrai nekursiu kaukių. Dabar oficialiai galiu pasakyti, taip NESHKIS gamina daugkartines medvilnines veido kaukes ;)

 NESHKIS visada buvo ir bus svarbiausia saugumas, todėl jis išliks svarbus ir gaminant daugkartines veido kaukes. Jas gaminame iš tokios medvilnės, kurią galima skalbti ir lyginti aukštoje temperatūroje, nes tik virš 70 laipsnių karštyje dingsta visi virusai. Mes turime daug gražaus neopreno, bet iš jo negaminsime kaukių, nes ši medžaga nėra įtraukta į rekomenduojamų medžiagų sąrašą tinkamų daugkartinių kaukių gamybai. Mes nedėsime ant kaukių lipdukų ar termo antspaudų, nes nuo aukštos temperatūros jie suskilinės, nebus nei grožio nei jokios naudos. Mums visų pirma kaukė turi užtikrinti jūsų saugumą, todėl rekomenduojame ją kievieną dieną po nešiojimo skalbti, geriausia per dieną jas pasikeisti kelis kartus. Jas dedantis dezinfekuokite rankas. Tikriausiai kaukės bus mūsų THE NEW NORMAL gyvenimo dalis, mums reikės jų ilgam, todėl jos turi būti gaminamos iš kokybiškų medžiagų.

Mes labai mylime spalvas. Nors gaminame kaukes įvairių spalvų, bet šį kartą balsuojame už baltą spalvą ir rekomenduojame ją rinktis jums, jei turite jautrią bei alergišką veido odą. Balta medžiaga nėra dažyta, todėl tinkama net ir alergiškiems žmonėms. Ją vienintelę galima skalbti 90 laipsnių temperatūroje. Visoms medžiagoms spalvas suteikia dažai, todėl visda atkreipkite rinkdamiesi iš kokios medžiagos ji pagaminta, kaip ji gali paveikti jūsų veido odą. Oda po kauke nuo kvėpavimo šlampa, šiluma skatina bakterijų dauginimasi, todėl, labia svarbu jas keisti, kai tik pajaučiate nekomforto ar dirginimo simptomus. Balta spalva labiau užtikrina higienos laikymąsi. Tikrai paskatins ją plauti kiekvieną dieną, juk norėsite matyti švarią vidinę kaukės pusę, kai ją dėsite ant veido :) 

Daugkartinės medvilninės veido kaukės priskiariamos prie #tvarių produktų kategorijos, nes jas dėvime daug kartų ir neteršiame aplinkos (kaip tai darome naudodami vienkartines kaukes). Jos pagamintos iš medvilnės bei gumos, nenaudojant plastiko ar kitų nesuirančių bei neperdirabmų medžiagų. Devėdami daugkartines kaukes prisidėsite prie aplinkos taršos mažinimo.

Daugkartinės kaukės neapasaugo žmonių nuo COVID-19, bet yra prevencijai skirtas gaminys, apsaugai nuo stambiųjų oro lašeilinių būdu plintančių ligų bei aplinkinių apsaugai jums kosint ir čiaudint. Neleidžia rankomis liesti veido. Tai nėra sertifikuotas medicinis gaminys. Pagal medikų rekomendacijas, jų apsaugos lygis nurodomas 50 %. Prieš naudojimą kaukes būtina išskalbkite ir išlyginkite. Taip pat būtinai laikykitės saugaus atstumo, dažnai plaukite rankas, dezinfekuokite pavirsšius bei vėdinkite patalpas. 

Taip netikėtai gimsta NESHKIS nauji gaminiai, iš poreikio apsaugoti mus visus nuo pačių netikėčiausių pavojų.

Tikiuosi netikėtai greit prabėgs šie netikėtumų pilni mėnėsiai  ir mūsų lauks netikėtai gera vasara!

Daugiau apie kaukes rasite čia: Daugkartinės veido kaukės 

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti